Menu weselne
Przykładowa oferta dań weselnych:
- 5 dań gorących na weselu
- 2 dania gorące na poprawinach
- zimne zakąski
- deser lub stół słodki z deserkami
- ciasta na stole oraz ciasta w pojemnikach dla gości weselnych
- tort weselny
- owoce
- stół wiejski
- napoje i soki (powyżej 150 gości gratis)
Oferta wyrobów garmażeryjnych
- Rolada drobiowa z pietruszką
- Schab w ziołach gotowany na parze
- Karczek w ziołach pieczony
- Pasztet wieprzowo-drobiowy
- Pierogi z mięsem i kapustą
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi z serem
- Kartacze z okrasą
- Kopytka mini
- Kluski śląskie
- Kapusta zasmażana
- Kotlety mielone
- Kotlety schabowe
- Kotlety de vollaile
- Smalec wiejski
- Zimne nóżki
- Krokiety z mięsem i kapustą
* Produkty pakowane są w pojemniki zgrzewane i duże pojemniki plastikowe
Przykładowe menu weselne
Danie główne
Rosół borowikowy z makaronem
- kluski śląskie, kapusta młoda lub zasmażana, surówki z białej i czerwonej kapusty, warzywa gotowane sezonowe
Mięsa:
-kaczka po pekińsku
-polędwiczki wieprzowe polewane sosem śmietanowym z kurkami
-karczek po meksykańsku
-szwajcar
-szaszłyk drobiowy
Deser
- panna cotta waniliowo-truskawkowa z polewą czekoladową
Drugie danie
Barszcz czerwony
- shoarma w naleśniku zapiekana w piecu
- pierożki z grzybami i kapustą
- ptysie z pieczarką i serem
- placki ziemniaczane z musem do wyboru
- paszteciki z mięsem
Tatar wołowy na zimno z cebulką i ogórkiem konserwowym
Trzecie danie
Kuleczki ziemniaczane i frytki
- de volaille, schab po cygańsku, pałka drobiowa pieczona, żeberka z jabłkiem i cebulą, surówka z marchewki z jabłkiem i porem, surówka z sałat mieszanych z sosem vinegret
Tort weselny - rodzaj i smak do wyboru
Czwarte danie
Łosoś w sosie śmietankowo koperkowym na dzikim ryżu
Piąte danie
Żur staropolski z jakiem i białą kiełbasą
Zimne przekąski:
- kurczak faszerowany, klops, karczek ze śliwką pieczony, rolada boczkowa, schab wolnogotowany, pasztet drobiowo wieprzowy z żurawiną, salami, polędwica łososiowa, kiełbasa obsuszana
- śledzie dwa rodaje do wyboruety (2 rodzaje)
- sałatki trzy rodzaje do wyboru
- ozorki wołowe lub wieprzow z musem chrzanowym
- nugettsy z sosem czosnkowym
- galantyna z ryby w galarecie
- galatretka wieprzowa
- kaczka faszerowana
- roladki z łososiem (różne rodzaje)
- jajka faszerowane (różne rodzaje)
- pomidory z mozarellą
- ryba po grecku
- deski serowe
- marynaty
- pieczywo
Ciasta (do wyboru)
Stół kawowo herbaciany z deserkami
Stół wiejski z wędlinami tradycyjnymi, pieczywo, marynaty, dodatki do wędlin, ryby wędzone